Vleermuizen verjagen met geur

Vleermuizen verjagen met geur

Vleermuizen kunnen een vervelend ongedierte en een gevaar voor de gezondheid in je huis zijn. Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar om ze uit de buurt van je woning te houden.

Een effectieve methode om muggen te verjagen is het gebruik van geur. Dit is iets eenvoudigs om zelf te doen, waarbij pepermunt, kaneel, eucalyptus en rozemarijn enkele van de populaire keuzes zijn.

Pepermunt

Pepermunt heeft een krachtige geur die vleermuizen afweert. Dit kruid bevat menthol, de verbinding die verantwoordelijk is voor de krachtige afschrikwekkende werking.

Kaneel

Kaneel kan de zintuigen van een vleermuis irriteren en ze wegjagen, dus strooi wat rond je huis of elke plek waar je vermoedt dat er vleermuizen verblijven.

Rozemarijn

Vleermuizen hebben een hekel aan de geur van rozemarijn, waardoor het een effectieve manier is om ze af te schrikken je huis binnen te gaan of op je zolder te gaan slapen. Plant wat rozemarijn rond je tuin of strooi wat rond ingangen en andere potentiële landingsplaatsen voor vleermuizen; beide planten helpen ze weg te houden!

Kruidnagel

Vleermuizen bezitten een scherp reukvermogen dat hen helpt om voedsel te vinden en hun jongen te beschermen. Dit natuurlijke vermogen kun je in je voordeel gebruiken bij het verjagen van vleermuizen.

Kruidnagel is een aromatische specerij die je heel of gemalen kunt kopen. Hele kruidnagels behouden hun smaak echter beter dan gemalen versies.

Zoals alle specerijen verliezen kruidnagels hun kracht en aroma als ze gemalen worden. Voor een maximaal effect koop je hele kruidnagels en maal je ze zelf in een pepermolen voordat je ze gebruikt.

Eucalyptus

Eucalyptus helpt niet alleen tegen angst, maar zijn geur kan ook vleermuizen afweren. Vleermuizen houden niet van de smaak of geur van eucalyptusbomen of hun essentiële olie, waardoor deze boom en essentiële olie een no-go voor hen zijn.

Eucalyptus is een geslacht uit de Myrtaceae familie dat meer dan zevenhonderd soorten bloeiende bomen en struiken bevat, waarvan vele uitgroeien tot grote hout producerende bomen.

Scroll naar boven