Stink geur uit oven krijgen met azijn

Stink geur uit oven krijgen met azijn

Azijn is een effectieve manier om onaangename geuren in de keuken te verwijderen. Deze natuurlijke reiniger neemt slechte geuren weg zonder dat het je veel moeite kost, waardoor je met een gerust hart verder kunt met andere taken.

Azijnstoom is een effectieve manier om de lucht in de keuken te verfrissen. Giet gewoon een half kopje azijn in een steelpan en laat het op middelhoog vuur sudderen, waardoor de geurneutraliserende kracht ervan vrijkomt in de atmosfeer.

Azijn en zuiveringszout

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke oplossing voor het schoonmaken van je oven, kan azijn de ideale oplossing zijn. Het is een veilig schoonmaakmiddel dat gemakkelijk vet, vuil en hardwatervlekken kan verwijderen zonder het milieu te schaden.

Azijn is een effectieve ontgeurder en een fijn schuurmiddel dat geen krassen maakt op oppervlakken. Volgens Irina Nikiforova van Rocket Maids LA kan azijn zelfs helpen ovengeuren te neutraliseren door ze te absorberen.

Maar ze waarschuwt voor het mengen van deze twee sterke ingrediënten samen. Omdat azijn een zuur is, zorgt het ervoor dat baking soda verandert in zout water en gasvormige kooldioxide-uitstoot.

Professionele glazenwassers voegen volgens Elizabeth vaak een scheutje afwasmiddel toe aan hun mengsel van azijn en zuiveringszout. Het afwasmiddel helpt de bellen langer te blijven, waardoor ze een nog sterkere reinigende werking krijgen.

Citroen

Citroenen zijn een onmisbaar ingrediënt in de meeste keukens en zorgen voor een verfrissende toevoeging aan veel maaltijden. Niet alleen dat, maar door hun citroenzuur zijn ze ook een effectieve reiniger dankzij de transpiratiekracht.

Citroenen bevatten citroenzuur dat ovengeuren, waaronder chemische en etensgeuren, effectief kan verwijderen. Dit project is een eenvoudige doe-het-zelf taak die je huis een verkwikkende geur door het hele huis zal geven.

Een andere gemakkelijke oplossing om de muffe geur uit je oven te verwijderen is door wat azijn in water te koken. Hierdoor verdwijnen de geuren en ziet je oven er weer zo goed als nieuw uit!

Als je van citrusvruchten houdt, maar azijn te sterk vindt, probeer dan wat citroenschil in de azijn te koken. Dit zal de geur helpen maskeren en je keuken zal heerlijk ruiken!

Citrusschillen

Citrusschillen worden vaak over het hoofd gezien, maar toch bevatten ze waardevolle essentiële oliën en voedingsstoffen die je dagelijks leven kunnen verbeteren. Niet alleen voegen deze schillen een aromatisch laagje toe aan elke maaltijd, maar ze zitten ook boordevol heilzame essentiële oliën en verbindingen voor gezondheidsvoordelen.

Maar waar het ons nu om gaat is dat ze zelfs gebruikt worden om hardnekkige voedselvlekken in de magnetron te verwijderen als ze gemengd worden met water en een paar druppels essentiële olie van citroen of sinaasappel. Dit maakt ze tot een uitstekend natuurlijk alternatief voor in de winkel gekochte schoonmaakmiddelen.

Scroll naar boven