Help mijn nieuwe spijkerbroek stinkt

Help mijn nieuwe spijkerbroek stinkt

Heb je onlangs een nieuwe spijkerbroek gekocht en gemerkt dat hij vreselijk ruikt? Je bent niet de enige – en er zijn veel manieren om van die onaangename geur af te komen zonder je gloednieuwe kledingstukken te beschadigen.

Helaas komt de geur van nieuwe spijkerbroeken vaak voort uit de chemische en bewerkte kleurstoffen die tijdens de productie zijn gebruikt. Gelukkig zijn er een paar huismiddeltjes die kunnen helpen die vieze geur snel en effectief te verwijderen.

Stinkende spijkerbroek verhelpen met witte azijn

Als je iemand bent die graag en vaak nieuwe spijkerbroeken koopt, heb je misschien gemerkt dat sommige daarvan een onaangename geur hebben. Dit kan erop wijzen dat er chemicaliën aan zijn blootgesteld of dat de spijkerbroek aan het uitgassen is.

Als dit het geval is, zijn er een paar manieren om de geur uit je spijkerbroek te verwijderen. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat ze grondig gereinigd worden.

Om de geur te elimineren, vul je een gootsteen of emmer met koud water en voeg je 1-2 kopjes witte azijn toe. Laat je spijkerbroek minstens een uur weken om de onaangename geur ervan te elimineren.

Naast het elimineren van geuren helpt deze methode ook om je spijkerbroek schoon en vrij van vlekken te houden. Je kunt het zelfs op andere kleren gebruiken om onaangename geuren te elimineren die je misschien niet eerder kon elimineren!

Schimmel

Als je nieuwe spijkerbroek muf ruikt, kan de geur veroorzaakt worden door schimmel. Meeldauw is een soort schimmel die gedijt op vochtige, warme plaatsen met onvoldoende ventilatie.

Schimmels kunnen groeien op kleren, tapijten, vloerkleden en andere huishoudelijke stoffen die niet in koele, droge omstandigheden worden bewaard. Het groeit vooral in kelders, kruipruimtes in huizen zonder kelder en kledingkasten die de neiging hebben vochtig te worden.

Schimmel kan ook kleding en bekleding aantasten, waardoor ze broos worden en hun kleur en textuur verliezen.

Een goede ventilatie van je kleding is de beste manier om schimmelvorming te voorkomen. Zorg ervoor dat alle wasgoed volledig droog is voordat je het opbergt, want het toevoegen van te veel wasmiddel kan bijdragen aan de ontwikkeling van schimmel – volg dus de door de fabrikant aanbevolen wasvoorschriften voor je stof.

Chemicaliën

Gloednieuwe spijkerbroeken kunnen soms eigenaardig ruiken door de chemicaliën die fabrikanten gebruiken tijdens de productie. Deze chemicaliën voorkomen dat schimmel, meeldauw en bacteriën de stof aantasten en kreukels of vlekken veroorzaken.

Als je gloednieuwe spijkerbroek vreemd ruikt, zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om hem weer fris te maken. Begin met ze te wassen.

Je kunt chemische geuren elimineren met een snelle spoeling met azijn. Dit is een effectieve manier om onaangename geuren die in je broek kunnen schuilen af te breken en te elimineren.

Een andere effectieve oplossing is het gebruik van borax. Deze natuurlijke reiniger kun je in elk keukenkastje vinden; voeg gewoon een half kopje toe aan je wascyclus om onaangename chemische geuren te elimineren.

Je kunt ook zuurstofbleekmiddel gebruiken, dat kleurveilig is en diep in de kledingvezels doordringt om ze te ontdoen van aanhoudende chemische geuren. Volg hiervoor de aanwijzingen op het etiket van je bleekdoos om een oplossing te maken en laat je spijkerbroek er een nacht in weken.

Koffie

Koffiedrinkers kunnen chemische geuren op hun nieuwe spijkerbroek elimineren door ze in een grote papieren zak gevuld met droog koffiedik te leggen en die een nachtje te laten liggen. Als de koffie op is, schud je je spijkerbroek even uit – voila! Ze ruiken weer fris!

Scroll naar boven